Vanessa Umboh

 

vorige spreker sprekers volgende spreker

Vanessa Umboh

Wie is zij?
Vanessa Umboh, 38 jaar, werkte jarenlang voor de dak- en thuisloze jongeren in Rotterdam vaak met een psychiatrische indicatie of een verslavingsproblematiek en die vastliepen op vele levensgebieden. Daarnaast waren zij tevens zorgmijders. Vanessa Umboh stelde vast dat aan dit ‘mijdgedrag’ teleurstelling ten grondslag lag. De basis van aandacht en liefde voor een kind, ontbrak bij deze jongeren. Heftige problematiek en isolatie was het gevolg. Zij leerde dat oprechte aandacht en erkenning deze jongeren weer in hun kracht zette, waardoor zij het geloof in zichzelf weer terugvonden.

Wat drijft haar?
Vanessa Umboh gelooft dat haar hart volgen de enige weg is naar een voldaan, ‘rijk’ en gelukkig leven. Toen zij een half jaar geleden een artikel las waarin stond dat 1 op de 5 kinderen in Rotterdam met honger in de klas zit gaf haar hart haar in: ¨Vanessa doe iets. Ga voor deze kinderen staan!¨
Planloos doch gedreven koos ze ervoor om mensen bewust te maken, en roept ze de samenleving op om samen voor al onze kinderen te gaan staan. Haar intiatief is inmiddels uitgegroeid tot Stichting Stem zonder Gezicht en is gebouwd op: Wie ben jij? Wat kan jij? En wat kunnen wij samen doen om dit tegen te gaan?
Zij gelooft in de kracht van community’s. Krachten bundelen, om samen oplossingen te creeren, die ons allen dienen. Hoe ze dit doet, deelt ze graag, om andere mensen te inspireren.