ShayKreuger

 

vorige spreker sprekers volgende spreker

Shay Kreuger

Shayveca Kreuger, beter bekend als Shay, begon in 2007 bij FunX.  In 2009 werd het middagprogramma Morad & Shay geboren.  Vanaf vrijdag 6 januari sluit Shay in haar nieuwe programma ‘De wat een week show met Shay’ de week af op NPO Radio 2.
Bij FunX TV gaat Shay als straatreporter regelmatig op pad om jonge mensen te ondervragen over liefde, seks, maatschappelijke onderwerpen en persoonlijke struggles. Ook reist zij, voor FUNX en NOS Headlines voor de tweede keer af naar naar Nairobi om verslag te doen van Serious Request Kenia die dat jaar in het teken staat van girl empowerment.
In 2016 maakt zij , in samenwerking met VPRO Dorst, de docu ¨Brieven van Pancho¨. Een drie-delige docuserie over schrijven met gevangenen naar aanleiding van haar briefcontact met een gedetineerde.
Ook het podium is een grote liefde. Vanaf haar 18e treedt ze regelmatig op als spoken word-artiest en staat ze op het podium als presentator. Ze heeft onder andere op North Sea Jazz gestaan, Battle of Drums tijdens het Zomercarnaval en Festival Classique. Daarnaast presenteert ze op conferenties en debatten. Sinds twee jaar presenteert ze ook de FunX Music Awards. Robert Vuijsje sprak met haar namens de Volkskrant over identiteit, ook werd ze gevraagd om uitleg te geven over Beyoncé bij De Wereld Draait Door en kwam haar spoken-word/taalkennis goed van pas tijdens een uitzending van Van Liempt Live.