Olaf Ruelander

 

vorige spreker sprekers volgende spreker

 

 

Wie ben ik
Ik ben Olav Rulander, diep in mijn ziel een horeca-man die inmiddels al weer bijna 17 jaar in het (beroeps)onderwijs werkzaam is. Ik ben – sinds november 2013 - verantwoordelijk voor de Werving, Instroom en het Relatiebeheer bij Hogeschool Inholland. Daarvoor heb ik lang bij het Albeda College gewerkt en ook nog een aantal jaar als consultant bij een adviesbureau, dat zich heeft gespecialiseerd in beroepsonderwijs.

In mijn huidige functie hou ik mij bezig met het gehele proces ‘voor de poort’. Dat wil zeggen, studiekeuzeadvies, open dagen, proefstuderen, voorlichting en studiekeuzecheck enz. en de instroom van nieuwe studenten. Verder ben ik verantwoordelijk voor de communicatie en de ‘externe betrekkingen’, wat zoveel wil zeggen als de contacten met de buitenwereld, van bedrijven, gemeente en andere onderwijsinstellingen.

Wat drijft mij
Wat ik buitengewoon inspirerend vind aan het onderwijs is de voortdurende dynamiek en de ontwikkeling van (jong) talent. Leren, ontwikkelen en groeien en talent tot bloei laten komen, zorgen dat studenten de juiste keuze maken voor opleidingen waarin hun talenten maximaal tot hun recht komen. Jonge mensen zien groeien en – met vallen en op staan – te laten ervaren waar ze goed in zijn is het mooiste wat er is.